Jumaat, 14 Ogos 2009

ARI YANG MEMENATKAN..

Semalam hari yang cukup memenatkan..apa x nyer..si SU Politik Muhyidin tu datang kul 6.30 ptg..Ya Allah..jenuh kami nunggu...gambar xder nk masukkan dalam ni...nanti saya cuba dptkan drpd jurufoto kolej...nama setiausaha politik tu Ustaz Shahrin b.Jamaludin rasanya...dia selalu kuar tv ceramah kt Halaqah & Al-Kuliah....
Saya plak kena serve air kt VIP tu...Ya Allah geram betoi...bkn apa sebab xleh ponteng curi2 balik...Yang lain x terlibat ada yang cuba2 curi balik...kesian laki saya kt rumah...kul 7.30 baru bini dia balik..pening sgt kepala kena hujan dah lar tu..ada batuk2 n selsema skit2...risau dah kalau2 H1N1..hihiiii.....maklumlah aritu dok bersesak kt tempat konvo di UPM. Dah lar UPM aritu pernah kena tutup sbb H1N1 niiii.....ish...risau sgt2...
Pagi td rindu saaaangt kt Aulia Aisyah...saya tgok jer video dia gelak2 kt Lappy niii...rindu yg amat. Bila balik rumah, masuk bilik bau badan dia...rasa sebak je...Satni baru lepas perah susu....dapat 1 botol..mesti dia tengah lapar masa ni...orang tua2 cakap kalau susu kita berdenyut dan kuar maknanya anak kita lapar...kesian dia...
Yang paling saya risau...bila dah 2 minggu minum susu tin dia dah x nk susu badan saya..sedihnyeerrrrrrrrr....Orang tua jugak cakap,kalau anak kurang hisap susu ibu,dia akan jadi agak degil & x dengar kata serta x rapat dengan kita...sedihnyerrrr..kalau Aulia dah besar tp x rapat ngn saya...
sekarangpun dah meleleh air mata masa taip artikel ni... ni ada video yang abi dia tangkap beberapa hari lepas sebelum dia balik kampung...untuk di share bersama...
video

Khamis, 13 Ogos 2009

LAST MINIT

Hari ni geram sangat...rasa macam nak tergolek penat...pagi tadi ada kelas kul 8.15 hingga 10.15...budak2 kelas ni memang kurang asam boi betul...setengah jam saya tunggu dalam kelas tp batang hidung diorangpun x nampak..apatah lagi jerawat dia...hhehehhe...memang ada dengar gak dari pensyarah lain yang budak2 kelas ni problem sikit...maklumlah atlit negara...Alar...budak2 pemain bola kelab Shahzan Muda tuuuu....Ish...geram..ada tu dtg lewat 1 jam...mujur kelas 2 jam...mentang2 pemain bola...ingat sultan ke????main suka2 je masuk kelas...ikut time dia...Nasib baik saya penyabar...huhu..(perasan...)
Ada byk benda nk citer arini tp sebab masa x mengizinkan maka kena stop kt sini...Td tiba2 je Setiausaha sulit Muhyidin Yasin call nak buat lawatan kt sini...apa niii????selalu wat keje last minit...aritupun camtu gak...sampai kami x dapat cuti 1 Mei...tiket balik kampungpun burn...

Hai....ustaz & ustazah ni ngorat malu2 plak....

Ni lah muka2 student yang dipaksa datang dengar ceramah...hehhe...
Wajah-wajah yang akan graduate sem ni...
Ni lah SU Sulit dia...heheh! Biasa tengok muka dia kat TV...tul x? Sempat lagi dua orang kecik molek ni..posin2...ish...ish...
Ni masa majlis sambutan dia...
Melangkah dengan penuh keyakinan...huhu...

Rabu, 12 Ogos 2009

GELAP & KELAM DUNIAKU...

Arini dunia saya kelam sebab baru sat tadi ummi & mami saya bawak balik Aulia' ke Kelantan...sedih xleh nak cakap...maklumlah...aaanaaaakkkk....sedih tp tahan jer...air mata nak nitis..tp suami kuatkan saya..dia peluk dan cakap... "pengorbanan tu penting bg memastikan kita semua dapat yg terbaik....anak balik kejap je...nanti cuti merdeka kita balik ambik".tengok kenderaan diorg bertolak rasa mcm ank kena culik je...
Kursus punyer pasal terpisah mak n anak...Ummi saya ada ckp.. "sabarlah..hidup yg banyak dugaan tuhan sayang..." dia ckp "Ummi perhatikan...k.han ni paling byk dugaan dalam hidup..dr dulu lg. Selalu je ada dugaan, lebih berbanding k.ina & adik beradik yang lain..selalu hadapi kesusahan sebelum jd camni..baik dr segi kerja, jodoh...sampailah dapat ank sekarang ni...(dpt ank yg kuat nangis...)" berpisah dengan ank tu, kecil je dugaannya..." yang tu memang saya akui...memang hidup saya penuh dugaan..dari kecik sampai sekarang...harap2 xder dah yg menduga..tapi kalau itu yang buatkan saya jd lebih tabah & kental saya terima ngn redha...apa2pun saya bersyukur atas apa yang Allah bg kt saya..dpt ibu bapa & mertua yg penyayang...suami yg baik & anak yang sihat... "terima kasih Ya Allah"
Syukur...
Syukur...
Syukur...
Syukur Alhamduliilah...
Ni gambar yang kitorang gi mencari kedai gambar seluruh bandar Mentakab & Temerloh..hehhe..akhirnya jumpa jugak kedai ni yang tersorok...walau x bawak Aulia' g konvo tp dpt bergambar bersamapun xper...
Ni gambar dia gelak giler..hehhe...padahal byk sgt gambar x jadi sbb Aulia' gelak2...
Ni dia pandang kt tempat lain...eee...geram btoi budak ni...
Cina yg edit gambar2 yg Aulia' x senyum...x best..padahal byk gambar yg Aulia' gelak2..tp toleh tempat lain...
Muka terkejut Aulia'..kelakar je..

Selasa, 11 Ogos 2009

1'ST DAY WITH MY STUDENT..

Hari ni 1'st day ngan student..last friday dtg urus cuti...x ngajar lg..arini ngajar kelas SBM 2.Kelas sijil Bangunan..bdak2 ni Ok! Sporting..tp ada sorang budak ni ckp saya GARANG..heheh...biasalah 1'st day kena psiko skit..buat2 garang.budak2 ni xleh bg muka..tp dah Ok..diorgpun dah start gelak2...hari pertama dah bg tugasan dah...maklumlah nk cover kelas yang akan tertinggal next week.
Next week ada INDUKSI 4 two weeks..kt KL hotel apa ntah..pada kwn2 yg induksi sama2 pada 16-27 Ogos ni...nanti jgn lupa kontak2 Ok!...my Aulia' pnyer hubby plak ada Exam kt T'ganu..2 hari.Arini dua2 Tokmi Aulia + Tok Ayah datang ambik Aulia' utk bawak balik KG. Rindulah ibu & Abi kt sini...Kitorang balik ambik dia masa cuti MERDEKA nanti..lehlar jumpa Aunty Marsha & NIA nanti..
Ada rahmat Aulia' nangis x berenti dalam kereta masa g ambik Jubah aritu...rupa2nya masa majlis konvo berlangsung kt dalam dewan..hujan turun selebat2nya...kalau bawak dia x tahulah camne..
Semalampun sampai rumah kul 10 lebih...Ummia Aulia' dah msg2 dah..risau kami kt mana..x sempat lagsung nk msg dia. Konvo habis agak lewat..hujan lebat x dpt nk g kt parking...parking plak jauh..Lgpun ramai org..kt tempat crowded camtu ntah2 ada H1N1...mujur Aulia' x di bawak..ambik dia kt rumah ummi dia terus balik tido...mujur jgak dia x meragam smalam..penat sangat ibu & Abi dia ni...dia faham kot.Moga Aulia' jd anak yg baik..
Gambar masa konvo semalam x dpt upload lg coz belum transfer...
Ni buat tatapan Marsha yang x berkesempatan g kenduri Baya.
Ni gambar pasangan pengantin baru yang datang melawat Aulia'.Bahagia tengok orang baru2 kawen ni..hehehhe...
Ni Aunty Baya Aulia'. Ni penganti baru ni...Masa ni dia baru je sari kawen..hehhe..berseri2..
Ni Norul Baya & Nurul Iman.Org Melaka..Umbai.Baya plak Org Jengka

Isnin, 10 Ogos 2009

ESOK KONVO

Byk kedai tutup terpaksalah posing ngn kamera sendiri...
Ni petang td masa ronda2 cari kedai gambar...bukan main melaram abi pakai baju batik...
Ni masa nk singgah Ampang pada Sabtu 08/08/09 sebelum bertolak balik Mentakab...Ni baru lepas ngamuklah ni..meragam nk duduk mcm2 style...
JUMAAT 07/08/09
Wah!!!!!!baru saya perasan tarikh tu cantik sgt...hari I mula start keje..rasa segan gak,apa x nya adik I yg dua org lg..suhaila n saliza dua2 mintak cuti.Maklumlah org nk berkonvo...So arini agk kekok sbb nk mulakan sesuatu yg baru.
Dulu,masa mula2 posting kt sini dah ngndung..muka tembam..so every one kt sini know me as a big mama..but bila dah deliver baby I lost my weight..byk sgt yg turun. Majoriti stuff n rakan perjuangan kt sini x recognise me...diorg semua ingatkan pensyarah baru lapor diri. Agak menggigil gak nk punch card pg tu. Maklumlah sblum ni g keje bertemankan aunty jaja n suhaila.arini sorang...Lgpun nk kena ngadap Ketua Jbtn baru utk apply cuti Isnin...nk konvo.
Jumpa si anip...kerani yg urus pasal cuti..ternyata x silap perhitungan saya..memang dia silap kira cuti saya. So arini suppose I masih bercuti..but it's OK! memang nk jumpa KJ barupun...nk mohon cuti konvo..after settle down everything...I balik rumah packing utk naik KL..
Kul 4.00 ptg bertolak naik KL ngn Hubby n baby..kt tgh jalan baby nangis x berenti..sampai area tesco ampang..jam teruk..dia pun nangis ngn teruk..sampai UPM jam 7.00p.m. Pegi kaunter jubah je..org dah azan maghrib. Baby apa lg start nangis x berenti...
Kitorg g rumah sepupu adib kt kajang. G tgok baby dia..baru lahir sbulan..sampai sana Aulia sambung nangis..dia ajak tido situ je..sbb kalau terperangkap dalam jam mau Aulia nangis sampai pengsan..hehehh..
SABTU 08/08/09
Kami terpaksa batalkan niat nk bermalam rumah cousin saya kt Ampang...Esoknya Aulia ngamuk lg..x berenti..kami singgah rumah cousin kt Ampang kejap je..terus balik Mentakab..dalam kereta on the way balik dia x nangis langsung...nampaknya Aulia x suka jalan2 kot.x sempat nk bergambar ngn baby baru kak nini utk masukkan dalam blog buat tatapan sedara2 kitorang yg blum tgok ank kak nini. ni semua sbb Aulia'. Nangis x berenti sampai ibu n abi dia panik...
Terpaksa cancel janji ngn aunty masha Aulia nk jumpa kt sana..Lgpun stakat ni belum jumpa lg ngn Nurul Iman Anith yg comel tu..(ank marsha).
AHAD 09/08/09
Arini dok kt rumah siapkan apa yg patut...esok nk g konvo..gosok jubah konvo..Jubah terpaksa bawak balik. aritu plan nk bergambar ngn ahli baru keluarga saya Sharifah Aulia' Aisyah kt studio dengan jubah konvo tu..tp dah puas pusing satu bandar Temerloh n Mentakab..xder satupun kedai gambar bukak..sedih sgt sbb kalau nk bergambar kt KL esok Aulia plak xder sbb esok saya tinggalkan dia rumah pengasuhnya...rasa kecewa n sedih sgt..puas hubby pujuk..last2 ternampak satu kedai kaca mata yang berkongsi ngn kedai gambar..last2 g tanya memang dia ada ambik gambar konvo. Hati bebunga2 kembali..apa lagi dpt gak bergambar ngn Aulia. Dptlah mak sedara Aulia tgok gambar terbaru Aulia nanti.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...