Isnin, 10 Ogos 2009

ESOK KONVO

Byk kedai tutup terpaksalah posing ngn kamera sendiri...
Ni petang td masa ronda2 cari kedai gambar...bukan main melaram abi pakai baju batik...
Ni masa nk singgah Ampang pada Sabtu 08/08/09 sebelum bertolak balik Mentakab...Ni baru lepas ngamuklah ni..meragam nk duduk mcm2 style...
JUMAAT 07/08/09
Wah!!!!!!baru saya perasan tarikh tu cantik sgt...hari I mula start keje..rasa segan gak,apa x nya adik I yg dua org lg..suhaila n saliza dua2 mintak cuti.Maklumlah org nk berkonvo...So arini agk kekok sbb nk mulakan sesuatu yg baru.
Dulu,masa mula2 posting kt sini dah ngndung..muka tembam..so every one kt sini know me as a big mama..but bila dah deliver baby I lost my weight..byk sgt yg turun. Majoriti stuff n rakan perjuangan kt sini x recognise me...diorg semua ingatkan pensyarah baru lapor diri. Agak menggigil gak nk punch card pg tu. Maklumlah sblum ni g keje bertemankan aunty jaja n suhaila.arini sorang...Lgpun nk kena ngadap Ketua Jbtn baru utk apply cuti Isnin...nk konvo.
Jumpa si anip...kerani yg urus pasal cuti..ternyata x silap perhitungan saya..memang dia silap kira cuti saya. So arini suppose I masih bercuti..but it's OK! memang nk jumpa KJ barupun...nk mohon cuti konvo..after settle down everything...I balik rumah packing utk naik KL..
Kul 4.00 ptg bertolak naik KL ngn Hubby n baby..kt tgh jalan baby nangis x berenti..sampai area tesco ampang..jam teruk..dia pun nangis ngn teruk..sampai UPM jam 7.00p.m. Pegi kaunter jubah je..org dah azan maghrib. Baby apa lg start nangis x berenti...
Kitorg g rumah sepupu adib kt kajang. G tgok baby dia..baru lahir sbulan..sampai sana Aulia sambung nangis..dia ajak tido situ je..sbb kalau terperangkap dalam jam mau Aulia nangis sampai pengsan..hehehh..
SABTU 08/08/09
Kami terpaksa batalkan niat nk bermalam rumah cousin saya kt Ampang...Esoknya Aulia ngamuk lg..x berenti..kami singgah rumah cousin kt Ampang kejap je..terus balik Mentakab..dalam kereta on the way balik dia x nangis langsung...nampaknya Aulia x suka jalan2 kot.x sempat nk bergambar ngn baby baru kak nini utk masukkan dalam blog buat tatapan sedara2 kitorang yg blum tgok ank kak nini. ni semua sbb Aulia'. Nangis x berenti sampai ibu n abi dia panik...
Terpaksa cancel janji ngn aunty masha Aulia nk jumpa kt sana..Lgpun stakat ni belum jumpa lg ngn Nurul Iman Anith yg comel tu..(ank marsha).
AHAD 09/08/09
Arini dok kt rumah siapkan apa yg patut...esok nk g konvo..gosok jubah konvo..Jubah terpaksa bawak balik. aritu plan nk bergambar ngn ahli baru keluarga saya Sharifah Aulia' Aisyah kt studio dengan jubah konvo tu..tp dah puas pusing satu bandar Temerloh n Mentakab..xder satupun kedai gambar bukak..sedih sgt sbb kalau nk bergambar kt KL esok Aulia plak xder sbb esok saya tinggalkan dia rumah pengasuhnya...rasa kecewa n sedih sgt..puas hubby pujuk..last2 ternampak satu kedai kaca mata yang berkongsi ngn kedai gambar..last2 g tanya memang dia ada ambik gambar konvo. Hati bebunga2 kembali..apa lagi dpt gak bergambar ngn Aulia. Dptlah mak sedara Aulia tgok gambar terbaru Aulia nanti.

2 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Kenapa gambar Abi dia separuh jer.. TAHNIAH DI ATAS KEJAYAAN ANDA

Ibu,Abi & Aulia' berkata...

T.KASIH...semoga anda jug sentiasa di rahmati...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...