Jumaat, 5 Jun 2009

ANNIVERSARY YANG KE-2

* Hari ni actually dah 5hb dah..tp sbb bz sgt ngn keje2 x berapa berfaedah kt rumah ni maka x sempat nk tulis apa2 pasal anniversary kitorang....
* DEFINISI KERJA X BERFAEDAH SAYA: Borak ngn ummi & sis Ina sbb dah lama x jumpa...kuar jln2 shopping kt KB dll.Jalan2 cari makan...maklumlah Kelantan ni murah ngn makanan & syurga makanan...(istilah ni bkn sy yg bagi tp jiran saya Mak Wok..org Pahang)
* Mula2 sampai aritu saya ngn hubby tidor rumah mami & bat dia kt Padang Bongor for 3 days...pastu bila my sis INA balik dr Sarawak last monday baru kami balik kt Padang Enggang..huhu...ari Rabu tu dia dah bertolak balik Mentakab dah...bosannya...rasa sunyi dia xder...malam2 tidur peluk baju dia..hehheh...x dpt tgok tuan leh tgok baju pun jadilah...Lucu plak! Mungkin sbb pregnant kot...mcm2 wat benda pelik yg x pernah buat...sebelum ni dah selalu dok jauh x pernah plak wat gitu... :> wink...
* sekarang ni jam dah menunjukkan pukul11.33 pg. Bosan sgt2 ni...msg ngn hubby pun dia sibuk sbb koperal kt opis dia mintak tolong apa ntah...so x dpt nk sms... Mengandung ni badan kita akan bertambah panas berbanding keaadan normal kiter..sekarang nipun peluh menitik2..padahal dah cari pot yg paling best dlm rumah ni...Adik2 sibuk tgok tv...maklumlah cuti sekolah..byk cerita.. Eh...eh panjang plak melalut...padahal nk citer pasal Anniversary kan???
* 4 ur info last few days adalah hari anniversary kami...tarikh keramat kami kan,1hb Jun 2007 dimana kami selamat diijab kabul sebagai suami isteri di rumah saya di Kg Padang Enggang yang berlangsung jam 10.30pg. Hari Jumaat mcm hari ni lerrrr...bersaksikan tetamu yang datang dan juga senaskhah Al-Quran sebagai hantaran & saksi...harap kami berkekalan sepanjang hayat...doakan kami...
* Semoga akan masih ada anniversary yang ke seterusnya untuk kami sambut bersama2...rasa mcm mimpi plak semua tu...masih segar dlm ingatan...x saangka kawan kita tu merupakan jodoh kitakan??? Yang bercinta bertahun2 x semestinya jodoh kita....tapi x salah kalau kita mencari sebab semua tu Rahsia tuhan....rasanya kalau semua org dah tahu jodoh masing2...mesti awal2 lagi kita pergi cari dia & bercinta dengan dia je...sbb memang dia jodoh kita...
* Me & my hubby juz an ordinary fren. Kwn rapat jugaklah...but no heart feeling...diapun dah ada awek masa kami kenal...awek dia lg cantik...lg bagus...& yg penting lg warak...sesuai ngn dia...kulit puteh melepak...memang cantiiiikkkkk.....kecik molek orgnyer. Saya memang suka mereka berdua..memang cocok...malah kami kawan2pun bg full support kt dia..taaapi nk wat mcmana..dah jodoh bukan ketentuan kita. Apa yang kita nak x semstinya dapat.... I pun time tu dah ada pakwe...kami kenal lama sgt2...belajar sama2 dulu...
* Sayang tu x payah ckplah...my hubby je tahu..sbb he's my bestfren. He know everything & diapun selalu bg nasihat utk kami berdua...diapun kenal my "X boy". Susah sgt nk cari suami yang memahami mcm dia...sbb tu,bila saya sedar cinta utk dia lebih besar lg..kerana ckup memahami & bersabar ngn kerenah saya.
* Mr nice guy! Hehehhe...tp jodoh kami xder...x sangka mami & bat my hubby tu berkenan kt saya...saya ni bknnya sopan sgt2...biasa2 je...mungkin sbb jodoh tu takdir tuhan. X tahulah apa yang diorg nampak pada saya...xder apa yang istimewa..malah xder langsung keistimewaan...x cantik, gelap, x warak, selekeh & paling penting "terbolas" hehehheh...tu bahasa ibunda kalau dlm bahasa melayu standart "cuai" @"kalut" wah...wah...wah...malah saya ni bukan dr keturunan yang sama ngn my hubby. Tapi diorang bkn jenis yang pentingkan darjat & keturunan. semua anak menantu diorang bukan keturunan yang sama ngn diorang...saya betoi2 respect both of them..& merekalah mertua terbaik kt dunia ni...bila ingat balik susah nk cari mertua yang camtu..terharu plak..matapun dah merah niii...huhu...sedih! Bkn senang nak cari mertua yang baik...terutamanya yang sayang kt kiterkan???kan??? hanya yang berumahtangga leh jawab soalan saya ni...tul x?
* Saya tahu...kt luar sana ramai yang x bernasib baik sebab dapat mak mertua yang x sukakan mereka & ramai yang ada masalah...saya bersyukur sangat2...terima kasih Ya Allah...sapa2 yang selalu ikuti blog saya niii...doakanlah semoga hubungan kami berkekalan sampai bila2..malah lebih baik lg dr masa ke semasa...Sebab tu kasih sayang sy kt mertua & parent saya x berbelah bg..kalau beli apa2...mesti nak kena sama dari semua sudut...termasuklah dr segi price...kalau x mesti rasa bersalah yang x sudah...T.kasih buat mami & bat...sbb menerima menantu yang serba kekurangan ni...I'm not a perfect person..but both of u r perfect parent in law juz like my parent.....
* Balik pada topik ANNIVERSARY: kalau ikut wikipedia An anniversary (from the Latin anniversarius, from the words for year and to turn, meaning (re)turning yearly; known in English since c. 1230) is a day that commemorates and/or celebrates a past event that occurred on the same day of the year as the initial event. For example, the first event is the initial occurrence or, if planned, the inaugural of the event. One year later would be the first anniversary of that event. The word was first used for Catholic feasts to commemorate saints.
For monthly recurrences, one might say mensiversary, from the Latin word mensis, for month, and versus, meaning to (re)turn. Mensiversary was used in a 1925 Time magazine article, titled 18th Mensiversary
Wedding anniversaries are also often celebrated on the same day of the year as the wedding occurred
* Tahun lepas masa anniversary kami sambut kt challet di Bukit Keluang..byk sgt surprise yang dia buat...dia bg cincin, h.set & pakej percutian. Tapi mungkin tahun ni x sempat nk plan sbb kami berdua sama2 kerja & x sempat nk plan apa2 sbb dah sarat nk beranak...sayapun sama x smpat nk beli hadiahpun...Last2 kami g shopping that day kt KB mall...saya suruh dia pilih je apa saja yang dia nak sempena anniversary nii...kiranya xder surpriselah sbb hadiah dia yang pilih sendiri...pastu kami g makan kt tempat favou kami berdua...chicken rice shop...puas hati...tapi 15hb ni dia akan dapat hadiah yang lebih bermakna...dia akan jd papa...hadiah yang paling bermakna...bg pasangan yang berkahwinkan?...
* Apa2pun t.kasih buat suami tercinta sbb telah beri 100% perhatian & kasih sayang kt isteri dia niii...semoga segala kebaikan abang Allah je mampu membalasnya...seperti tahun lepas jugak...saya masih guna ayat yang sama sbb itulah selayaknya untuk dia
" Abang lah hadiah paling bermakna yang Allah pernah bg buat syg..."

Khamis, 4 Jun 2009

Konvoi MyVian

* Nilah konvoi kelab MyVi & Belia Dunggun yg iring kami..hehhe...Perasan plak!

video

IMPIAN YANG TERTUNAI...SEMPENA PREGNANT..HUHUHU!!!!!

* Sekarang ni jam dah menunjukkan pukul 2.40pg...sampai skrg mata x nk lelap lg....bru je habis upload semua gambar journey balik KG aritu...smlm dah upload tp tenet prob...semalam, yg tido kt sebelah ni En.Ahmad tersyg...skrg yg tido kt sblah ni dah jd ummi tersyg...
* Al-maklumlah org tgh sarat mcm saya ni xder org brani biar dok sorang2...takut beranak sorang2 susah....mata dah tired tp x ngntuk lg...spectacle sy hilang...x tahu bila hilang...bila nk pakai cari x jumpa plak...skrg ni bila ngadap "lappy" ni...mata asyik berkerut je...kalau boleh nk kecikkan mata sekecik kuman...sbb kabur pandangan...jgn sampai buta sudah!
* sebenarnya saya nk ucap t.kasih kt suami tercinta sbb tunaikan impian saya nk masuk dlm KUSZA sejak sekian lama...
* Dulu bila mintak ngn dia mcm2 dia bg alasn...tp hari tu bila buat muka kesian kt depan dia terus dia senyum....pastu dia bawak masuk dlm KUSZA...diapun risau gak takut kena tahan ngn guard...katanya semenjak grad dulu...dia x pernah masuk dlm KUSZA dah...tp demi isteri tercinta...dia sanggup masuk juga katanya....Dia risau kalau2 saya beranak x lepas nanti,kalau impian x tertunai...huhu...best je ngandung niii....semua org LAAAYAAAANNNN.....zasss!!!!(cuba buat cara wahid dlm melodi..leh?)
* Katanya kalau dia dtg sini sekalipun dia x masuk dlm...dia jumpa awek dia yg #2 tu kt luar kampus...kt pekan batu 6 atau kt kedai makan area2 tu...atau dekat batu buruk je...boleh tahan jugak mamat niii....heheheh!
* Oklar....Adiosss!!!!! kalau En.ahmad tahu masa ni bini dia x tido lagi mesti dia marah....huhuhu!dia & baby dah lama tido...baby senyap je...dia dr pukul 11 lebih td lg dah tido bila bermsg2 tiba2 x balas...mesti penat sbb naik bas pg td...anyway I love u dr kejauhan....
"Happy anniversary yg ke-2 yg kita sambut pada setiap 1hb Jun tiap tahun...semoga jodoh kita panjang & dpt ank2 yg soleh...."
Aggaplah bawak syg masuk dlm KUSZA tu sbg hadiah anniversary abg kt syg tahun nii...
* Hah...jgn salah sangka...ni bkn bot yg hanyut masa tsunami...tp bot yang dijdkan sbg mercu tanda Tok Bali sbg pust perikanan kt Kelantan...rasanya itu sajalah gambar perjalanan yg boleh dikogsi bersama... * Dalam pukul 3 lebih kami memasuki daerah ibunda kami Negeri Cik Siti....akhirnya kami berpijak di bumi kami sendiri....Ni gambar masa menuruni jambatan Tok Bali...
* Akhirnya kami sampai kt Bandar Besut...ni MAsjid Besut yang indah...kubah dia unik...dlm kul 2 ptg lebih kami sampai sini...panas sgt time niii...(sebenatnya Besut adalah bandar terakhir milik Ganu sebelum masuk ke Negeri Cik Siti)
* Sebenarnya mengikut sejarah: Besut milik Kelantan tp disebabkan pertaruhan ayam laga Raja Kelantan terpaksa menyerahkan daerah Besut ke Ganu kerana ayam baginda kalah...itu kisah zaman dolu-dolu...sbb tu org besut guna loghat Kelantan...bkn Ganu!
* Ni dah on the way kuar...kt atas ni gambar KUSTEM or UMT...diorang ni sepagar je..
* Itu kisah dulu...tp sekarang KUSZA or UDM dah standart daaa....byk bas baru ada kt garaj...saja je x nk guna..hhehhehh! Kenalah jg gudwill uni..
* Ni bas yang my hubby naik masa blajar dulu...dulu asrama male studnt kt area KUSTEM maka bas ni lah yg diorg naik pg2...alahai sedihnya...Kalau kt UPM bas ni bdak2 Hutan suka naik utk g masuk utan...they call this bus as "bas Bombay" hhehheh...tp bes sbb angin byk masuk..semua berebut nk naik bas ni...
* Ni bangunan pentadbiran KUSZA...masa capture ni my car is moving...gambar x clear sgt...tp oklah..utk bg gambaran kpd org2 yg x pernah masuk dlm UDM mcm saya...huhuhu...
*Katanya byk bnda baru yg dah muncul kt sini...terutamanya lepas tukar tittle jd UDM.bngunan mkn nipun bru je wujud...dulu xde lg!
* Ni plak satu masa dulu asrama perempuan...tp sekarang dah jd Fakulti Bahasa. Kata my hubby...dulu dia selalu dating ngn "X Gurl" dia yg 1st tu kt sini....huhuhu..klakar..Buat2 terserempak...padahal memang nk jumpa...kuang2...tektik zaman mak saya tuuu....
* Kt belakang ni bangunan pentadbiran KUSZA...tp ada pemandangan yg kurang menyenangkan kt sini iaitu majoriti bendera yg tergantung kt atas tuu...dah koyak rabak. Harap ada tindakan dr Pihak UNI...memalukan jer..korang mungkin x nampak...
* Wajah tembam yang begitu gembira sbb dapat masuk dlm Kusza utk bergambar....kt belakang ni mu hubby ckp Dewan tmpat diorg konvooo...kt sinilah dia konvo dulu...happy sgt dpt jejak tmpat2 yang dia pernah jejak dulu..Perut dah mcm belon daaa....MALUUUU!!!!!
* Nilarrrr.......masjid kebanggaan budak Kusza.En.Ahmad ckp...masa balajar dulu dia selalu semayang kt sini...
* Alar...sayapun pernah gak dtg smyg kt sini...byk kali..walaupun x blajar kt sini...hehheh!!! Jgn marah yer abang....(masa tu ada interview as a tutor kt KUSTEM pastu singgah semayang & tukar baju kt sini...)

Rabu, 3 Jun 2009

PERJALANAN YANG PANJANG (PART II)...... : )

* Ni pintu masuk Kusza....dah lama saya impi nk masuk dlm KUSZA sbb Uni lain dah byk yg saya lawat..tp Kusza x pernah plak saya masuk...tp my hubby slalu x bg...mcm2 alasan dia bg
* Me & my frens pernah g hntar my hubby dating ngn " X Gurl'" dia depan Kusza ni..hohoho...ada kedai mkn kt sini...kelakar bila ingt balik! Kami memang bg sepenuh support utk dia jumpa gurl dia...kalau x jgn haraplah nk jumpa...pemalulah katakan...chaiyok2! (x sangka kami plak yg kawin)
* C da signboard????? kami semakin hampir ke lokasi....saya suka area niii...sbb byk sgt kenangan wat my hubby...hehhe
* Lgpun sini area rumah "X Gurl" my hubby yg #2. But...jgn salah faham...dia ni bkn playboy! Mostly...gurl yg ngorat dia...dia ni bdk SkimA masa study dulu....huhuhu..Saya suka usik dia tiap kali lalu area ni...saja sekadar gurauan...I'm not a jealous person.Ok!

* Dia selalu ckp yg semua x bermakna daahh...itu semua kisah lampau.x perlu nk ingat sbb x penting bg dia..."Lgpun mereka x pernah bawa apa mkna pada dia"

* Ni gambar stadium Tganu sebelum runtuh arituuuu...x sangka langsung...leh gak wat kenangan gambar niii..

* Ni kt atas Jambatan Tganu...kami on the way menuju ke KUSZa...saya ajak hubby lalu jalan tuu...sengaja nk lalu jalan2 kenangan kt situ...

* Kt sini terserempak lg ngn gang2 konvoi MyVian ni...diorg ni ada event kt mana ntah..semasa kt Dungun kami dah di eskot oleh gang MyVian ni..tp dr team Rakan Muda & Belia Daerah Dungun...yg ni rasanya dr Daerah lain kot...nanti saya upload video diorg ni...

* Sikit punyer besar Library Neg.Ganu niii...sbg ank Kelantan rasa cemburu plak dgn fasiliti yg kerajaan diorg sediakan...harap rakyat Tganu bersyukur sentiasa...



* Ni lah Mydin Mall...rasanya yg terbesar kt M'sia sbb tu org Ganu gitu bangga ngn Mydin Mall.Kalau x silap Ganu ada 3 Buah Mydin..satu kt P.Payang sebelah bomba,1 kt kuala Ibai & Last skali yg ni lerr....

* Ni pejabat pentadbiran kerajaan ganu...lebih kurang Kota Darul naimlah kalau kt Kelantan.

* Ni 2 landmark bg bandar Marang...Mengikut org kt sini bandar Marang ni terkenal sebagai lokasi pilihan sotong kerana pantainya yang agak berteluk...ini menjadikan kawasan pantai tersebut favou bg sotong untuk berkumpul & berparti...ntah betoi ntah tidak...tp apa salahnya mendptkan info baru!

* Ni masjid Marang...saya pernah semayang kt sini beberapa kali dulu...masa masjid ni baru siap...besar sgt belah dlm masjid ni...kalau ada kesempatan korang singgahlah solat kt sini...boleh sesat kt dlm tuuuu!!!!!!!

* Agak pelik gak tajuk niii...tp sebenarnya di sebalik nk tulis tentang benda yang lain...sebenarnya saya nk sambung perjalanan yang panjang semalam...semalam saya stay up smpai 2.30 pg sbb nk habiskan upload gambar perjalanan dari Mentakab ke Kota Bharu...tp sayang setelah semua benda di upload tiba2...tenet ada prob plak...ingatkan kena potong sbb x bayar bil...rupa2nya coverage x elok kt rumah niiii......mcm dlm gua plak..

* Sekarang ni kul10.06 minit mlm,my ummi gi majlis akad nikah kt rumah belakang...ingat nk ikut gak..tp malas nk gosok baju...so cancel je niat tu...my younger sister plak dok tgok TV kt ruang tamu...dia tu klau leh tgok TV mahunya kakak dia yang tgah boyot kt dlm ni beranak sorang2pun dia x sedar..heeee...

* My sister yang kt Sarawak tu INA..baru je gi rumah mertua dia kt kedai Mulong..balik tido sana. sunyi plak rasanya rumah niii...my hubby yang chubbypun dah naik bas kt stesen bas Langgar pagi td jam 9.30pg ke Temerloh.Dalam kul 8 mlm lebih td Ustz afirol g ambik dia kt stesen Temerloh.Alhamdulillah selamat sampai sana...skrg ni katanya tengah mkn nasi yang baru di beli kt p.mlm belakang rumah!!!Ciannyer....

* Rasanya mahu sambung balik perjalanan semalam...xkan sampai Marang jekan????Mestilah sampai masuk Kelantan...

Selasa, 2 Jun 2009

PERJALANAN YANG PANJANG...HUHU...

* Almost 11 a.m kami sampai Marang...berenti kt stesn minyak jap...perjalanan yang mat memenatkan..bayangkanlah kalau travel ni masa baru lepas bersalin...agaknya kuar 1 lg ank dr dalam perut saya niii... Masa ni matahari dah mula nk tinggi..aircond dah x rasa daaa...

* Ni plak Hotel yang kami pernah menginap semasa kami on the way balik Pahang masa awal kawin dulu...kami nk gi honeymoon kt Cherating...tp kami sampai kt sini dah larut malam..masa tu...family 'X gurl" my hubby ajak tidur rumah diorg..tp kami segan..maka kami bermalam je kt Hotel ni...Hotel ni Hotel kenangan kami...lokasi dia mengadap je ngn stesen bas tuu...sebenarnya my hubby & I baik ngn family ''X" dia tu...Rasa mcm family sendiri daa...



* Ni stesen bas Dungun yang agak sibuk...ingat lg...masa outstation kt Dungun dulu dalam tahun 2006 masa tu keje merapu je...tp bos suruh gi outstation kt Dungun.. saya pernah beli baju kt kedai seberang jalan sana...2 helai..cantik sangat!
* Dan...dan..kt belakang stesen bas ni jugaklah rumah bekas X gurl my hubby chubby...nama dia S.F.Nujaimi..huhu..cantik namanya..seindah orgnya...kuang...kuang...jgn marah bang!
* Ni trafik light masuk Bandar dungun...agak byk gak kereta kt sini...boleh tahan sibuk gak!
* Ni Politeknik Dungun...I wish 1 day...kalau kena tukar ngajar...mintak2 dapat ngajar kt sini...Mira pernah dpt ofer ngajar sini last year..tp dia pregnant time tuu..so dia mintak tangguh & tukar! Last2 dpt kt KK Temerloh sama ngn kitorang! Best gak kt sini..

* Masa ni jam nunjukkan kul 9.40pg..masa kami masuk bandar Dungun ni...suasana pagi masih terasa....ada pasar tani kt sini...jalan agak bersesak jugaklah + ceramah agama...ramai gak org kt Dungun niii...

* Masa kt Kerteh...tempat minyak tuu...masa gambar ni di ambil,saya x perasan langsung yang ada satu signboard larangn mengambil gambar di kawasan ini...kelakar plak rasa sbb xder sbb dia x bg ambik gambar tempat tuu...dah lar jarak kami berbatu2 jauhnya..ehheh...bknnya saya masuk sampai dlm pagar...Kalau korang berkesempatan ke sini nanti...cuba tgok papan tanda larangan tersebut terpampang sepanjang jalan niii...
* Kami berenti kt stesen minyak utk berehat..mata hubby dah berair2 dah...maklumlah sakit mata...nk titik ubat..sempat lg saya curi2 gi beli air kotak favourite! cuba teka mana 1 saya punyer...mesti korang teka salah...yg Pink tu dia punyer sbb favo colour dia pink....semua bnda pink..heheh!
* Ntahlah kul b rapa time ni...kami dah nak masuk BAndar Cukai...dekat Kemaman...Kt situ dia ada tulis Dungun..hehhe!!!...Ada peristiwa sebenarnya di sebalik nama DUNGUN..hehhe!!!!

* Tau naper ambik gambar ni???bkn promote kerajaan tau...sekadar nk buktikan kami dah masuk dalam negeri Ganu...cuba perhati kt sebelah penjuru kanan tuuu....huhuhu!

* Hehe...dah kuar dr LPT...tol Last kami..harga lebih kurang RM12.50 kot...x pastilah sbb saya tengah curi2 nak ambik gambar tol boy tu..pastu hubby x bagi! sampai jatuh duit kt Jalan Raya...jeleslah tuuu...huhuhu!
* Papan tanda K.Terengganu dah mula kelihatan...hati berbunga2 riang..maklumlah dapat g GAnu..negeri favourite saya..hehheh!

* Sikit punyer besar signboard GAMABANG tu...nampak x?hehheh...nanti dah nk sampai Kuantan...
* Ni suasana 1 minit sebelum pukul 8pg..tengok! sang SURIA dah mula menyinar(remind me tentang nama seseorang...hehheh...!) dah mula menyinar..


* Ni dah nk masuk area Gambang dah...kejap je rasanya perjalanan niii...hubby drive sambil borak2 ngn saya sampai x terasa masa yang berlalu...maklumlah...ngumpat...memang best!huhuhu

* Hari dah makin siang..jampun dah makin dekat kul 7 lebih....kurang sikit rasa takut...maklumlah jalan highway ni byk bahayanya..


* Ni masa pukul 7.15pg...masa ni kami dah nak masuk simpang area tasik Chini...biasanya time ni saya tengah bersiap2 nk g keje...nak gi ambik adik2 tersayang si JU,Huda,Suhaila & Saliza yg kiut2 tu...

* Pandangan pada waktu pagi di sekitar LPT...masa ni byk binatang dah start kuar cari rezki mcm kiter....
* Ni masa kami bertolak keluar dr R&R Temerloh selepas solat subuh...lebih kurang kul 6.31pg...Ni kt stesen minyak besar kt situ..ramai gak org yg balik KG sama2 ngn kami sbb cuti sekolah dah bermula....
* Ada cerita lucu semasa kami sampai disini..semasa sampai kt sini byk kedai dah tutup tinggal beberapa kedai makan je...Dek sgt terlalu lapar( sbb sblum tu saya ada pakai ubat mata utk elak drpd berjangkit sakit mata ngn hubby saya...ubt tu PAHIT sgt2..last2 saya muntah..semua isi perut terkeluar..maka rasa lapar mula terasa..)..saya ajak hubby saya mkn kt satu kedai niii...kami x nampak kelibat tuan punyer kedai...
* Nampak byk gak makanan kt situ..tunggu punyer tunggu dtg sorang lelaki..berkulit gelap..kami agak mamak! itu semata2 nk sedapkan hati masing2...hajat nk tarik diri utk tidak mengorder kt kedai tu x jd sbb kami takut dia terasa hati..padahal kami berdua ni jenis yang mementingkan makanan HALAL...huhu..last2 kami oder gak...kami oder nasi goreng jer..bila siap..kami paksa tekak ni utk telan...x lalu bila tgok org tadi yg masak sendiri...sedap memang sedap...tp bila kami terpandang label kedai kt atas tuuuu...terus rasa nk terhambur je makanan tuuu.."Kedai Makan Pooja Mariapan" Ya Allah...memang kedai India..sangkaan kami utk menyedapkan hati masing 2 tadi terus mati...td ingatkan mamak or india muslim...wah...wah...kami tinggal je makanan tu!
* Lepas tu kami gelak nk pecah perut...baru perasaan..begitu byk kedai Islam lain nape yg tu je kami nampak..patut semua org tgok kami mkn kt kedai tuu...xpelah..dah rezki dia...moga allah berkati makanan kami td...
* Ni permulaan perjalanan yang panjang...ni semasa merentasi sungai pahang.."Jambatan Tok Gajah" (bkn nama sebenar) Cik Ahmad yg bg nama tu...sbb ada lambang gading gajah! Sebelum sampai R&R Temerloh...Korangpun mesti pernah lalu kan???kan???kan???

* JUMAAT:29/5/2009
Pagi2 lg saya dah bangun...kami plan nk bertolak dr Mentakab pkul 4 pg tp tlajak waktu...akhirnya kami kunci gate rumah dalam kul5.15 pg....selesai pastikan keselamatan rumah baru kami jalan...Kami lalu ikut highway pantai timur.

* Dah ler malam tu tidor leWat...maklumlah nk jalan jauh +excited balik KG...mcm raya plak...x dapat tidor...kemas rumah apa yg patut...basuh apa yg belum berbasuh...susun apa yang belum tersusun..huhuhu.....

RINGKASAN MINGGU LALU...

*This is my 1st post since yang last skali I post aritu...lebih kurang 25 Mei 2009...yang konon2nya exclusive buat teman2....
*Arini dah masuk ari ke 5 saya kt rumah...kt klantanler...ktner lg...
*Last week memang busy sgt.I'm the most bz person this week...sbb nk prepare balik kampuuuung! Mana nk jaga exam budak2 lg...setiap hari ada je jadual jaga exam..yang untuk Jumaat tu saya mintak sorang Ustaz budiman utk ganti...Ustaz Syawal..hehehe...andai Ustaz baca blog k.han...k.han nk ucap "T.Kasih byk2"......lepas budak ambik exam paper saya aritu...terus saya marking paper diorang! maklumlah nk kejar balik kampung...takut terberanak kt sini aje...
* My hubby yg chubby tupun mintak cuti jumaat aritu...dah lama dia mohon tp malangnya pada rabu minggu lepas....lepas balik dr kursus kt kuantan ntah cmne dia sakit mata...tersangkut kt tengah jalanlah tuuu...terus dpt MC for 2 days...so jumaat tu memang dia MC lah...Khamis plak..dia jd suri rumah,kemas rumah sebab kami dah nk bertolak balik kelantan Jumaat tu...Saya plak cuti tanpa rekod sebab ganti cuti Hari Buruh yang kami bekerja that day...wah...bestnya balik kampung...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...