Rabu, 3 Jun 2009

PERJALANAN YANG PANJANG (PART II)...... : )

* Ni pintu masuk Kusza....dah lama saya impi nk masuk dlm KUSZA sbb Uni lain dah byk yg saya lawat..tp Kusza x pernah plak saya masuk...tp my hubby slalu x bg...mcm2 alasan dia bg
* Me & my frens pernah g hntar my hubby dating ngn " X Gurl'" dia depan Kusza ni..hohoho...ada kedai mkn kt sini...kelakar bila ingt balik! Kami memang bg sepenuh support utk dia jumpa gurl dia...kalau x jgn haraplah nk jumpa...pemalulah katakan...chaiyok2! (x sangka kami plak yg kawin)
* C da signboard????? kami semakin hampir ke lokasi....saya suka area niii...sbb byk sgt kenangan wat my hubby...hehhe
* Lgpun sini area rumah "X Gurl" my hubby yg #2. But...jgn salah faham...dia ni bkn playboy! Mostly...gurl yg ngorat dia...dia ni bdk SkimA masa study dulu....huhuhu..Saya suka usik dia tiap kali lalu area ni...saja sekadar gurauan...I'm not a jealous person.Ok!

* Dia selalu ckp yg semua x bermakna daahh...itu semua kisah lampau.x perlu nk ingat sbb x penting bg dia..."Lgpun mereka x pernah bawa apa mkna pada dia"

* Ni gambar stadium Tganu sebelum runtuh arituuuu...x sangka langsung...leh gak wat kenangan gambar niii..

* Ni kt atas Jambatan Tganu...kami on the way menuju ke KUSZa...saya ajak hubby lalu jalan tuu...sengaja nk lalu jalan2 kenangan kt situ...

* Kt sini terserempak lg ngn gang2 konvoi MyVian ni...diorg ni ada event kt mana ntah..semasa kt Dungun kami dah di eskot oleh gang MyVian ni..tp dr team Rakan Muda & Belia Daerah Dungun...yg ni rasanya dr Daerah lain kot...nanti saya upload video diorg ni...

* Sikit punyer besar Library Neg.Ganu niii...sbg ank Kelantan rasa cemburu plak dgn fasiliti yg kerajaan diorg sediakan...harap rakyat Tganu bersyukur sentiasa...



* Ni lah Mydin Mall...rasanya yg terbesar kt M'sia sbb tu org Ganu gitu bangga ngn Mydin Mall.Kalau x silap Ganu ada 3 Buah Mydin..satu kt P.Payang sebelah bomba,1 kt kuala Ibai & Last skali yg ni lerr....

* Ni pejabat pentadbiran kerajaan ganu...lebih kurang Kota Darul naimlah kalau kt Kelantan.

* Ni 2 landmark bg bandar Marang...Mengikut org kt sini bandar Marang ni terkenal sebagai lokasi pilihan sotong kerana pantainya yang agak berteluk...ini menjadikan kawasan pantai tersebut favou bg sotong untuk berkumpul & berparti...ntah betoi ntah tidak...tp apa salahnya mendptkan info baru!

* Ni masjid Marang...saya pernah semayang kt sini beberapa kali dulu...masa masjid ni baru siap...besar sgt belah dlm masjid ni...kalau ada kesempatan korang singgahlah solat kt sini...boleh sesat kt dlm tuuuu!!!!!!!

* Agak pelik gak tajuk niii...tp sebenarnya di sebalik nk tulis tentang benda yang lain...sebenarnya saya nk sambung perjalanan yang panjang semalam...semalam saya stay up smpai 2.30 pg sbb nk habiskan upload gambar perjalanan dari Mentakab ke Kota Bharu...tp sayang setelah semua benda di upload tiba2...tenet ada prob plak...ingatkan kena potong sbb x bayar bil...rupa2nya coverage x elok kt rumah niiii......mcm dlm gua plak..

* Sekarang ni kul10.06 minit mlm,my ummi gi majlis akad nikah kt rumah belakang...ingat nk ikut gak..tp malas nk gosok baju...so cancel je niat tu...my younger sister plak dok tgok TV kt ruang tamu...dia tu klau leh tgok TV mahunya kakak dia yang tgah boyot kt dlm ni beranak sorang2pun dia x sedar..heeee...

* My sister yang kt Sarawak tu INA..baru je gi rumah mertua dia kt kedai Mulong..balik tido sana. sunyi plak rasanya rumah niii...my hubby yang chubbypun dah naik bas kt stesen bas Langgar pagi td jam 9.30pg ke Temerloh.Dalam kul 8 mlm lebih td Ustz afirol g ambik dia kt stesen Temerloh.Alhamdulillah selamat sampai sana...skrg ni katanya tengah mkn nasi yang baru di beli kt p.mlm belakang rumah!!!Ciannyer....

* Rasanya mahu sambung balik perjalanan semalam...xkan sampai Marang jekan????Mestilah sampai masuk Kelantan...

1 ulasan:

Awanama berkata...

Salam..bukan nak mengutuk cuma nak meng'komen'catatan anda..rasanya tang ex gurl hubby awak tu..tak patutlah nak dihebah pada dunia..it just a past..yang lepas biarkan berlalu..now u have a happy family..so, jangan cuba musnahkan kehidupan orang lain..i baca ni pun sakit hati...andai anda berada ditempat ex gurl tu, what will u do?tak baik mengaibkan orang..sampai papantanda pun u nak promote..anda kan ada basic islamic..so i think u know what hukum if menjatuhkan keaiban orang lain..
thanks and SALAM....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...