Jumaat, 5 Jun 2009

ANNIVERSARY YANG KE-2

* Hari ni actually dah 5hb dah..tp sbb bz sgt ngn keje2 x berapa berfaedah kt rumah ni maka x sempat nk tulis apa2 pasal anniversary kitorang....
* DEFINISI KERJA X BERFAEDAH SAYA: Borak ngn ummi & sis Ina sbb dah lama x jumpa...kuar jln2 shopping kt KB dll.Jalan2 cari makan...maklumlah Kelantan ni murah ngn makanan & syurga makanan...(istilah ni bkn sy yg bagi tp jiran saya Mak Wok..org Pahang)
* Mula2 sampai aritu saya ngn hubby tidor rumah mami & bat dia kt Padang Bongor for 3 days...pastu bila my sis INA balik dr Sarawak last monday baru kami balik kt Padang Enggang..huhu...ari Rabu tu dia dah bertolak balik Mentakab dah...bosannya...rasa sunyi dia xder...malam2 tidur peluk baju dia..hehheh...x dpt tgok tuan leh tgok baju pun jadilah...Lucu plak! Mungkin sbb pregnant kot...mcm2 wat benda pelik yg x pernah buat...sebelum ni dah selalu dok jauh x pernah plak wat gitu... :> wink...
* sekarang ni jam dah menunjukkan pukul11.33 pg. Bosan sgt2 ni...msg ngn hubby pun dia sibuk sbb koperal kt opis dia mintak tolong apa ntah...so x dpt nk sms... Mengandung ni badan kita akan bertambah panas berbanding keaadan normal kiter..sekarang nipun peluh menitik2..padahal dah cari pot yg paling best dlm rumah ni...Adik2 sibuk tgok tv...maklumlah cuti sekolah..byk cerita.. Eh...eh panjang plak melalut...padahal nk citer pasal Anniversary kan???
* 4 ur info last few days adalah hari anniversary kami...tarikh keramat kami kan,1hb Jun 2007 dimana kami selamat diijab kabul sebagai suami isteri di rumah saya di Kg Padang Enggang yang berlangsung jam 10.30pg. Hari Jumaat mcm hari ni lerrrr...bersaksikan tetamu yang datang dan juga senaskhah Al-Quran sebagai hantaran & saksi...harap kami berkekalan sepanjang hayat...doakan kami...
* Semoga akan masih ada anniversary yang ke seterusnya untuk kami sambut bersama2...rasa mcm mimpi plak semua tu...masih segar dlm ingatan...x saangka kawan kita tu merupakan jodoh kitakan??? Yang bercinta bertahun2 x semestinya jodoh kita....tapi x salah kalau kita mencari sebab semua tu Rahsia tuhan....rasanya kalau semua org dah tahu jodoh masing2...mesti awal2 lagi kita pergi cari dia & bercinta dengan dia je...sbb memang dia jodoh kita...
* Me & my hubby juz an ordinary fren. Kwn rapat jugaklah...but no heart feeling...diapun dah ada awek masa kami kenal...awek dia lg cantik...lg bagus...& yg penting lg warak...sesuai ngn dia...kulit puteh melepak...memang cantiiiikkkkk.....kecik molek orgnyer. Saya memang suka mereka berdua..memang cocok...malah kami kawan2pun bg full support kt dia..taaapi nk wat mcmana..dah jodoh bukan ketentuan kita. Apa yang kita nak x semstinya dapat.... I pun time tu dah ada pakwe...kami kenal lama sgt2...belajar sama2 dulu...
* Sayang tu x payah ckplah...my hubby je tahu..sbb he's my bestfren. He know everything & diapun selalu bg nasihat utk kami berdua...diapun kenal my "X boy". Susah sgt nk cari suami yang memahami mcm dia...sbb tu,bila saya sedar cinta utk dia lebih besar lg..kerana ckup memahami & bersabar ngn kerenah saya.
* Mr nice guy! Hehehhe...tp jodoh kami xder...x sangka mami & bat my hubby tu berkenan kt saya...saya ni bknnya sopan sgt2...biasa2 je...mungkin sbb jodoh tu takdir tuhan. X tahulah apa yang diorg nampak pada saya...xder apa yang istimewa..malah xder langsung keistimewaan...x cantik, gelap, x warak, selekeh & paling penting "terbolas" hehehheh...tu bahasa ibunda kalau dlm bahasa melayu standart "cuai" @"kalut" wah...wah...wah...malah saya ni bukan dr keturunan yang sama ngn my hubby. Tapi diorang bkn jenis yang pentingkan darjat & keturunan. semua anak menantu diorang bukan keturunan yang sama ngn diorang...saya betoi2 respect both of them..& merekalah mertua terbaik kt dunia ni...bila ingat balik susah nk cari mertua yang camtu..terharu plak..matapun dah merah niii...huhu...sedih! Bkn senang nak cari mertua yang baik...terutamanya yang sayang kt kiterkan???kan??? hanya yang berumahtangga leh jawab soalan saya ni...tul x?
* Saya tahu...kt luar sana ramai yang x bernasib baik sebab dapat mak mertua yang x sukakan mereka & ramai yang ada masalah...saya bersyukur sangat2...terima kasih Ya Allah...sapa2 yang selalu ikuti blog saya niii...doakanlah semoga hubungan kami berkekalan sampai bila2..malah lebih baik lg dr masa ke semasa...Sebab tu kasih sayang sy kt mertua & parent saya x berbelah bg..kalau beli apa2...mesti nak kena sama dari semua sudut...termasuklah dr segi price...kalau x mesti rasa bersalah yang x sudah...T.kasih buat mami & bat...sbb menerima menantu yang serba kekurangan ni...I'm not a perfect person..but both of u r perfect parent in law juz like my parent.....
* Balik pada topik ANNIVERSARY: kalau ikut wikipedia An anniversary (from the Latin anniversarius, from the words for year and to turn, meaning (re)turning yearly; known in English since c. 1230) is a day that commemorates and/or celebrates a past event that occurred on the same day of the year as the initial event. For example, the first event is the initial occurrence or, if planned, the inaugural of the event. One year later would be the first anniversary of that event. The word was first used for Catholic feasts to commemorate saints.
For monthly recurrences, one might say mensiversary, from the Latin word mensis, for month, and versus, meaning to (re)turn. Mensiversary was used in a 1925 Time magazine article, titled 18th Mensiversary
Wedding anniversaries are also often celebrated on the same day of the year as the wedding occurred
* Tahun lepas masa anniversary kami sambut kt challet di Bukit Keluang..byk sgt surprise yang dia buat...dia bg cincin, h.set & pakej percutian. Tapi mungkin tahun ni x sempat nk plan sbb kami berdua sama2 kerja & x sempat nk plan apa2 sbb dah sarat nk beranak...sayapun sama x smpat nk beli hadiahpun...Last2 kami g shopping that day kt KB mall...saya suruh dia pilih je apa saja yang dia nak sempena anniversary nii...kiranya xder surpriselah sbb hadiah dia yang pilih sendiri...pastu kami g makan kt tempat favou kami berdua...chicken rice shop...puas hati...tapi 15hb ni dia akan dapat hadiah yang lebih bermakna...dia akan jd papa...hadiah yang paling bermakna...bg pasangan yang berkahwinkan?...
* Apa2pun t.kasih buat suami tercinta sbb telah beri 100% perhatian & kasih sayang kt isteri dia niii...semoga segala kebaikan abang Allah je mampu membalasnya...seperti tahun lepas jugak...saya masih guna ayat yang sama sbb itulah selayaknya untuk dia
" Abang lah hadiah paling bermakna yang Allah pernah bg buat syg..."

3 ulasan:

Awanama berkata...

wah..terharunya....

SyedAsyri/Suamimu berkata...

Maaflah sbb lately abg bz sampai x sempat bukak blog syg...abg gunakan ruang komen ni utk luah perasaan sebanar abg...biar 1 dunia tau...abg x kisah..Abg nk ucap T.Kasih kpd syg atas segala pengorbanan syg selama ini.Abg benar2 bersyukur ngn pemberian tuhan pd abg...abg bertuah sbb memiliki syg. Abg x pernah menyesal bila abg wat keputusan utk berkahwin ngn syg...sbb tu adlh kehendak abg..tiada yg dipaksa atau terpaksa..mcm lagu kumpulan lama tuu...”kau di paksa aku terpaksa”! Abg faham bila abg baca catatan syg...semua org ada kisah silam masing2...kita sama2 ada kisah silam masing2...walau apapun tomahan org ...hanya kita je yg tahu kebenarannya..dan tuhan jd saksi segalanya...Walau apapun kisah abg suatu masa dulu atau walau apapun kisah syg satu masa dulu,itu semua dah jd kenangan. X memberi apa2 makna & kesan pada abg. Syg jgn risau...perasaan sayang pd syg x sama dengan mcmana perasaan abg pd mereka2 yg pernah muncul dlm hidup abg..Wanita2 yg pernah hadir dlm hidup abg semuanya dtg tanpa diundang...bkn abg merancang..mereka hadir mengisi kekosongan hati abg...bg abg itu x sama dengan apa yg abg rasa bila abg dpt miliki syg..sbb syg adlh matlamat abg...pertama kali abg kenal syg abg dpt rsakan ada kelainan pd syg...syg ni x sama ngn gadis2 lain...syg ni seorg kwn yg jujur..memahami & pendorong yg kuat...paling penting wanita yg berdikari..abg kagum ngn syg dlm diam...itulah yg abg harap ada dlm diri pasangn hidup abg nanti. Kejujuran paling penting bg syg...keterbukaan syg wt abg rasa tenang..seronok bersama syg walau syg hanya anggap abg sbg kawan. Walau syg atau org lain anggap abg buta & buat silap sbb pilih syg..tp pd abg,keputusan ini adalah yg paling tepat...abg x salah pilih sbb abg bahagia ngn syg. Syg selalu ckp syg x alim & x warak..tp bg abg tuhan x pandang semua tu semata2.tp yg paling penting hati syg..xder sapa leh lawan. Hati syglah yg wat abg terpikat ngn syg..syg lain dr yg lain. Abg kuat bila ada syg...x sama ngn org lain. Walau mcmana warakpun kelihatan sesorg itu...kita masih x tahu hati budinya..tp dr persahabatan kita,syg x pernah selindung walau sekecik kuman kekurangan diri atau sifat sebenar..ketelusan itulah wat abg terpikir syg bkn seorg yg hipokrit...& abg x teragak2 utk pilih syg...& abg skali lg x menyesal pilih syg jd penyambung nasab abg kt muka bumi ni..Semoga kita dpt ank2 yg soleh.T.kasih atas hadiah2 tu. HAPPY ANNIVERSARY SYG!!!!!!!! Ingt & hayati lagu “SEMPURNA” lagu tu memang selayaknya utk syg dr jauh lubuk ati abang....

nz berkata...

uwekk haha. sorry la. stiap apa pun yg pnh hadir dlm hidup adalah kenangan, hari tdahulu yg kita lalui adalah pngalaman. mana mungkin yg hadir dahulu tidak mberi apa2 makna. *wink* ;) smoga kalian bahagia hingga akhir hayat.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...