Jumaat, 11 September 2009

LUAHAN BUAT INSAN...

Luahan ni ku tulis memandangkan kerja yang x berapa banyak...aku ambik peluang ni untuk meluahkan apa yang terpendam..sudah lama aku nak tulis tentang niii...tapi aku x tahu sama ada ia baik atau buruk untuk menulis isi hati sendiri bagi dikongsi bersama teman2 yang baca laman niii...
Terima kasihlah bg sapa2 yang sentiasa ikuti blog aku ni tanpa prejudis...kadang2 menulis blog sendiri niiii seronok sbb ada tempat untuk meluahkan perasaan sendiri...macam diarilah jugak...tp bila berlaku perkara2 yang x diingini berlaku..kadang rasa mcm nk delete je blog...Sebenarnya cerita ni sekadar untuk berkongsi pengalaman hidup ngn insan lain..tapi andai apa yang kita tulis x di senangi orang lain kita kena tengok balik apa yang silap pada kita...
Aku ingin mohon maaf bg individu2 tertentu yang merasakan cerita yang aku tulis dalam blog ni ada kaitan dengan mereka...sebenarnya aku jenis yang terlampau terbuka hingga kadang2 aku x perasan yang benda itu sensitif bg orang lain...hingga orang komen mcm2 kt blog ni...mintak maaflah atas apa yang telah di catatkan...
sebenarnya semenjak aku kawen hati aku ni dah lali ngan fitnah n kutukan orang..bkn dari sebelah pihak tp kedua2 pihak..tapi aku dah redha...orang x rasa apa yang aku rasa...diorang x duduk tempat aku "if they R in my shoes,they will know what i feel" tuhan tu adil..semoga mereka beringat2 bila berkata2 agar apa yang mereka katakan tu x makan diri sendiri..
KENAPA tiba2 je aku tulis berkias ibarat cmni arini ek?????
ERMm...ada sebabnya..sbb telah berlaku peristiwa yang x diingini antara aku dengan seseorang yang selama ini aku amat admire kt dia...sekarang hubungan tu dah x mcm dulu akibat salah faham...apa yang kita sangka x sama dengan apa yang reality...
Untuk pengetahuan korang tiap kali aku dengar lagu2 Rossa jiwa aku tersentuh...tiap bait2 lirik lagu dia selalu relate ngn hidup aku...antaranya Takdir cinta...Perawan Cinta...
boleh dikatakan semualah...aku harap..orang yang berkenaan hayatilah lagu2 yang mewakili perasaan aku nii..baru dia diorang tahu betapa aku merintih sedih dengan tiap apa yg mereka katakannn...
Aku x pernah mintak apa yang berlaku...jgn salah anggap terhadap keikhlasan aku....

1 ulasan:

Awanama berkata...

salam...1st tnx pd yg kuasa atas kelapangan waktu yg diberi tuk sy mnatap blog akak..stlah skian lma mdgr kwujudan blog ni drp seorg hamba Allah..P.A. hari nie, 13.09.2009 sy diberi klpgn wlu xbrp nk lpg pn utk sekali lg mbuka blog ni..n alhamdulillah..sy tahu luahan d atas utk sy..tuk pgetahuan akan sy ttap agp akan kwn n sahabat sy..knp mst bmusuh..ati ni dh lma bersih drp prsn cmbru ke apa..dh xd kak..malah bersyukur dpt tgk anak ADIB..subhanallah..cute sgt..spt yg sy jangkakn..sy tahu kak, akak luah suma ni sbb kejadian baru2 nikan...kita bblas msg..1 plg sy tkilan n buat airmata ni jtuh kata2 akk dlm msg tu..sy xpena tipu..n yg akak ntr emel tu bukn sy kak..emel sy spt yg sy msg akak tu..then akak leh pla ckp skrg org bleh create byk emel..yea btul..tp tu org lain..tidak pda sy..sy baru nk bljr kak dunia it ni..kwn2 n abg lah tmpt sy tuntut ilmu meneroka dunia it..

apa2pun igt kak..akak n adib ttp kwn sy smpai bila2..ati ni alhmdulillah dh lma redha..seikhlas ati akak jgnlah lagi nk bersangka pape n xperlu d ungkit apa yg pernah terjadi ant sy n adib..wlu akak pernah nk tahu jg kan..jgn terlalu agp diri kurang wlu kdg ianya perlu jga..adib dh jd suami akak pn..dh ada baby pun kn..sy kenal adib..tahu dia letak wanita mcmna d ati dia..jga MASJID ni sebaik mungkin kak..sy stsa mendoakn yg terbaik wlu akak tetap anggap sy mcm2..xd mnsia yg sempurna kn..sma2lah kita mencuci ati ni kak..maaf yea andai kata2 d atas kasar cikit bunyinya..maaf sgt..akak ttp kwn n sahabat sy..klu akak rsa nk delete blog ni yg terbaik..tpulang kak..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...